Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Cibule je královna kuchyně i zdraví. Poznejte ji lépe

Barbora Křížková více informací

Propadla zumbě a harémovým kalhotám. Kdyby mohla, celý den by jedla čokoládu. Vysněná dovolená je v Mexiku po boku přítele Marka. Jako malá chtěla být baletkou.

Zobrazit další články autorky

29. 12. 2016 | Dobroty do spíže a ledničky

Vaření bez cibule si málokdo dokáže představit. Cibule je základem mnoha pokrmů jak v teplé, tak i studené kuchyni. Cibule ale navíc prospívá našemu zdraví!

Přinášíme vám hned několik důvodů, proč ji konzumovat pravidelně. Velkou výhodou cibule je, že si své skvělé vlastnosti uchová i po tepelném zpracování.

1. Podporuje imunitu

Cibule obsahuje vitaminy C, B1, B2 a také A a E. Podporuje imunitní systém, má protizánětlivé účinky a ničí bakterie. Vynikající je například cibulový sirup proti kašli a nachlazení.

2. Prevence obezity a cukrovky

Cibule mimo jiné obsahuje také chrom, který pozitivně ovlivňuje hladinu krevního cukru. Omezuje vstřebávání tuků a cukrů do organismu.

3. Prospívá srdci

Obsahuje složky, které zabraňují tvorbě usazenin v cévách. Snižují hladinu cholesterolu, krevních tuků a také zlepšují funkci buněčných membrán. Preventivně působí proti infarktu a mrtvici.

4. Pro zdravé kosti

I z tohoto hlediska je cibule velmi ceněná. Vědecké studie prokázaly, že zvyšuje hustotu kostí a preventivně působí proti osteoporóze. Pravidelná konzumace snižuje riziko zlomenin a prospívá také pojivovým tkáním, jako jsou šlachy, vazy a chrupavky.

5. Prevence rakoviny

Protizánětlivé látky cibule preventivně působí proti rakovině střev, hrtanu a vaječníků.

Cibule má i mnoho dalších výhod, šťáva z ní se používá i na povrchové neduhy (například ekzémy), při prevence křečových žil, mírní otoky, léčí bradavice i kuří oka.

Její využití je opravdu pestré a to je velký důvod, proč ji co nejčastěji začlenit do jídelníčku.

Objevte sílu černých sezamových semínek. Čím nám prospívají?

Grilované vepřové kotlety

Grilované vepřové kotlety

15 hlasů
30min 702 kJ 130 Kč

Nejčtenější články

Lékárna po ruce: Jednoduché recepty na hojivé mastičky

Lékárna po ruce: Jednoduché recepty na hojivé m...

Dobré energie v ložnici. Kam a jak si ustlat?

Dobré energie v ložnici. Kam a jak si ustlat?

Babské rady na krásu? Tyhle stojí za vyzkoušení

Babské rady na krásu? Tyhle stojí za vyzkoušení

Je jídlo 5krát denně receptem k rychlejšímu úbytku váhy?

Je jídlo 5krát denně receptem k rychlejšímu úby...

Tip na večeři

Salát z červené rýže

7 hlasů
35min 544kJ 65 Kč

Rýžový salát s pomeranči.

Ananasovo-banánové lívance

9 hlasů
50min 665kJ 85 Kč

Lívance si můžete připravit jako hlavní chod.