Prostreno.cz

Smyslnou noc vám zajistí kvalitní vývar

Toužíte po vášni, smyslnosti, energii i skvělé chuti a vůni? Připravte sobě i partnerovi vesnickou polévku, po které se probudí libido vás obou! Co je jejím základem? Silný masový (nebo i zeleninový) vývar!

Traduje se, že tato polévka, která se připravuje s láskou, umí sbližovat i smiřovat nepřátele. A v neposlední řadě prý podporuje chlípné myšlenky milenců! Je prostě úžasná, takže jí odpustíte i to, že dá trochu víc práce. V případě, že ji připravíte partnerovi, těšte se na dlouhou a smyslnou noc! A co potřebujete?

Připravte si šest litrů vody, půlku slepice, jednu telecí kost, 150 g prorostlé slaniny, 200 g vepřových oušek a rypáčků (jako vážně), jednu vepřovou nožičku, jednu kost z uzeného kolena, jednu vodnici, jednu mrkev, jeden celer, dva pórky, jedno kuře, půl kila telecích žebírek, 400 g telecího kolínka, 500 g brambor, jedno mladé zelí, půl kila tmavé klobásy, 200 g cizrny, sůl. Na knedlíčky dál budete potřebovat: 500 g libového vepřového masa, jedno vejce, jeden stroužek česneku, dvě lžíce strouhanky namočené v mléce, jednu snítku petržele a jednu lžíci mouky.

Postup: Den předem namočte cizrnu do vody a pak ji vařte, dokud nezměkne. Následně jí ještě dodejte chuť asi tak desetiminutovou „koupelí“ ve vývaru. Připravte si opravdu velký hrnec (aspoň na deset litrů). Do vody vložte slepici, telecí kost, slaninu, ouško, rypáček, nožičky, šunkovou kost a zeleninu: vodnice, mrkev, celer a pórky. Přidejte i sůl a nechte hodinu bublat.

Tip:

Pokud vám postup přijde složitý, udělejte si vlastní. U afrodiziakálních jídel pravidla neexistují, hlavní je, aby všem chutnalo! A propos, už i příprava polévky může být rituální a vášnivá!

Zatímco se voda vaří, dejte se do knedlíčků. Smíchejte nasekané maso s houskou namočenou v mléce, česnekem, sekanou petrželkou a vajíčkem, promíchejte a tvořte knedlíčky, které obalte v mouce.

Do hrnce přidejte kuře, telecí a knedlíčky. Vařte dál nejméně hodinu a půl, až je maso měkké. Sceďte vývar do dvou hrnců. V tom velkém uvařte brambory a zelí a do druhého nalijte procezený vývar.

Třetí hrnec (ten se ponese na stůl) patří na kousky slepice, vepřové, telecí, prsíčka, koleno a knedlíčky doprostřed. (Podlijte trochou vývaru, aby polévka nevychladla.) Na poslední chvíli dejte do vývaru s bramborami a zelím tmavé klobásy a nechte přejít varem. Ty se posléze vyndají a servírují v míse s masem (zelí a brambory patří zvlášť).





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat