Prostreno.cz

10 důvodů, proč dát okurkám zelenou

Okurky jsou velmi oblíbenou zeleninou nejen při redukci hmotnosti, ale také pro své vnější použití. Kosmetických triků s okurkou je nespočet, ale máme pro vás několik důvodů, proč ji také nezapomínat přidávat na talíř.

Proč dát okurkám zelenou?

1. Pálení žáhy

Okurka neutralizuje žaludeční kyseliny a tím také zmírňuje pálení žáhy. Pokud vás tenhle problém trápí, zařaďte okurku jako zdravou odpolední svačinku a nezapomeňte si ji přidat i jako oblohu k večeři. Okurky také působí preventivně proti vředům, hned o další důvod navíc.

2. Ledvinové kameny

Zdá se to neuvěřitelné, ale okurka napomáhá rozpouštění ledvinových i močových kamenů. Vyplavuje z těla toxiny, snižuje hladinu kyseliny močové a napomáhá k lepšímu fungování ledvin.

3. Zápach z úst

Už vám žvýkačky lezou krkem? Vyzkoušejte okurky! Nic proti žvýkačkám, když rychle potřebujete zachránit situaci, tak je máte vždy po ruce, ale na důležité schůzce není zrovna vhodné žvýkat. Vyzkoušejte sílu okurky a po kořeněném obědě si dejte ještě okurkový salát. Pachy v ústech se zneutralizují a ani na pracovním obědě se nestane žádné faux pas.

4. Krevní tlak

Podle vědecké studie je prokázáno, že pravidelná konzumace okurek reguluje hladinu krevního tlaku. Proč to nevyzkoušet?

5. Bolest hlavy

Trápí vás časté bolesti hlavy a chcete se vyhnout zázračným pilulkám? Bolest hlavy bývá většinou způsobená nedostatečným příjmem tekutin. Vyzkoušejte preventivně i při bolesti nakrájet si okurku a dejte si malou svačinku. Okurka je plná vody a také látky v ní obsažené napomáhají tlumit bolest. Velmi účinná při akutních stavech je i okurková šťáva.

6. Zdroj tekutin a energie

Okurky jsou velmi vyhledávanou zeleninou při redukční dietě, jsou plné vody a zasytí. Okurka obsahuje až 96 % vody a také vitaminy A, B i C, díky kterým posílíte imunitu a dodáte tělu energii.

7. Přírodní diuretikum

Okurky také odvádějí z těla přebytečné tekutiny, což je další výhoda při redukční dietě. Urychlují metabolismus a pročišťují tělo. Zařaďte na svůj jídelníček jednu okurku denně a uvidíte ty změny.

8. Péče o pleť

Jistě znáte nejeden kosmetický tip s okurkou. Máme pro vás rychlý přehled, na co všechno můžete použít okurku zevně. Jednotlivé vitaminy se podílí na zlepšení kvality pleti. Díky obsahu vody, draslíku či hořčíku pomáhá okurka proti otokům, plátky okurky můžete použít na opuchlé oči, suchou pokožku či na spáleniny od slunce.

9. Proti rakovině

Okurky mají silné detoxikační účinky. Nedávné vědecké studie potvrzují jejich pozitivní účinky v prevenci rakoviny.

10. Přírodní projímadlo

Tento účinek nemusí být vždy považován za pozitivní. Okurky jsou lehce projímavé a obsažená vláknina přispívá k pročištění střev. Také pozor, okurky mají i nadýmavé účinky, proto je důležité je důkladně rozkousat.  






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat