Prostreno.cz

Bramborová polévka s kukuřicí

Sytá bramborová polévka s kukuřicí a červenou paprikou.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 330 kJ / 79 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy12g
tuky3g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Z kukuřice oloupejte zrna.
  2. V hrnci na másle, nebo oleji orestujte nakrájenou cibuli a zrna kukuřice.
  3. Přisypte mouku a promíchejte.
  4. Za stálého míchání zalijte vývarem.
  5. Přiveďte k varu, přidejte oloupané, na kostky nakrájené brambory, bobkový list a tymián. Vařte, dokud brambory nezměknou, asi 20 minut.
  6. V polovině vaření přidejte nakrájenou červenou papriku.
  7. Vmíchejte mléko, nebo smetanu, podle potřeby dochuťte a prohřejte.
  8. Podávejte ozdobené petrželkou.

TIP:

Papriku můžete vynechat. Místo mouky použijte světlou instantní jíšku, kterou přidejte až ke konci vaření.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    46,80g
  • Sacharidy:

    279,40g
    • Cukry:

      24,53g
  • Tuky:

    100,91g
  • Vláknina:

    74,00g

Aktivita pro spálení: 79 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

23

minut uklízení



Podobné recepty

Pivní polévka

(20 hlasů)
30min
537 kJ

Česnečka s toustem

(15 hlasů)
50min
489 kJ

Polévka s houbami shiitake

(14 hlasů)
30min
171 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Bramborová polévka s kukuřicí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat