Prostreno.cz

Rizoto s houbami

Rizoto s mrkví, hráškem a houbami.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 562 kJ / 134 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy22g
tuky4g

Ingredience na

  • 60 ml řepkového oleje
  • 1 ks cibule
  • 2 ks mrkve
  • 200 g hub - nakrájených
  • 1 šálek mraženého hrášku - nebo čerstvého
  • 300 g vařené rýže - basmati nebo hnědé
  • 2 ks lahůdkové cibulky
  • 60 ml Teriyaki omáčky
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli, přidejte houby, očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev a 10 minut duste.
  2. Přidejte hrášek a míchejte 5 minut.
  3. Vmíchejte uvařenou rýži, jemně nakrájenou lahůdkovou cibulku a vše prohřejte.
  4. Nakonec dochuťte Teriyaki omáčkou, případně solí.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,64g
  • Sacharidy:

    131,70g
    • Cukry:

      16,60g
  • Tuky:

    100,70g
  • Vláknina:

    12,10g

Aktivita pro spálení: 134 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

40

minut uklízení



Podobné recepty

Ryba s pórkem a rýží

(10 hlasů)
1h a 15min
641 kJ

Dýňové rizoto

(16 hlasů)
55min
549 kJ

Rýže s houbami

(26 hlasů)
55min
611 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Rizoto s houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat