Prostreno.cz

Pikantní zelňačka

Polévka z kysaného zelí s klobásou a feferonkou.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 417 kJ / 99 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy10g
tuky5g

Ingredience na

  • 400 g kysaného zelí
  • 2 l hovězího vývaru
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 ks cibule
  • 1 lžička kmínu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks bobkového listu
  • 500 g brambor
  • 2 ks klobásy
  • 2 špetky soli
  • 1 ks malé feferonky
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 1 lžička tabasca

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory nakrájejte na kostičky a uvařte je zvlášť v osolené vodě.
  2. Zelí pokud je potřeba nakrájejte a dejte vařit do vývaru s bobkovým listem, kmínem a feferonkou.
  3. V polovině vaření přidejte pokrájenou klobásu.
  4. Na sádle orestujte oloupanou, nakrájenou cibuli, přidejte mletou, sladkou papriku, mouku a míchejte 2 minuty.
  5. K uvařenému zelí vmíchejte uvařené, scezené, brambory, připravenou jíšku a vařte 10 minut.
  6. Do hotové polévky přidejte prolisovaný česnek a dochuťte tabascem, případně solí.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    76,50g
  • Sacharidy:

    325,50g
    • Cukry:

      24,53g
  • Tuky:

    190,99g
  • Vláknina:

    81,00g

Aktivita pro spálení: 99 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

29

minut uklízení



Podobné recepty

Polévka z artyčoku a pórku

(13 hlasů)
50min
256 kJ

Jemná hrachová polévka

(12 hlasů)
35min
176 kJ

Krémová pórková polévka

(13 hlasů)
55min
283 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pikantní zelňačka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat