Prostreno.cz

Vepřová panenka s arašídovou omáčkou

Vepřová panenka s arašídovou omáčkou v indonéském stylu.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 50min

    30min příprava

    20min vaření

  • 948 kJ / 226 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy7g
tuky20g

Ingredience na

  • 1 ks větší vepřové panenky
  • Na marinádu
  • 250 ml neslazeného kokosového mléka
  • 3 lžíce arašídového másla
  • 60 ml sójové omáčky
  • 3 lžíce limetkové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky mletého koriandru

Postup přípravy

  1. Ve velké míse prošlehejte dohromady kokosové mléko, arašídové máslo, sójovou omáčku, limetkovou šťávu ,prolisovaný česnek a koriandr.
  2. Vepřovou panenku „nařízněte“ na plátky, spodní část masa zůstane vcelku.
  3. Maso vložte do připravené marinády. Marinujte 20 minut, nebo přes noc.
  4. Maso vyndejte z marinády a nechte přebytečnou marinádu okapat (maso můžete otřít papírovou utěrkou).
  5. Marinádu nalijte do rendlíku, přidejte 50 ml vody, přiveďte k varu, pak snižte teplotu a duste přibližně 8 minut.
  6. Na středně předehřátém stolním, nebo venkovním grilu maso za stálého otáčení grilujte 7 - 10 minut, pak nechte maso na desce 5 minut odpočinout.
  7. Maso podávejte přelité omáčkou a s oblíbenou dušenou zeleninou.
  8. Podle potřeby můžete maso lehce osolit.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    71,40g
  • Sacharidy:

    82,70g
    • Cukry:

      5,60g
  • Tuky:

    112,78g
  • Vláknina:

    14,32g

Aktivita pro spálení: 226 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

67

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřové maso na tymiánu

(13 hlasů)
1h a 50min
569 kJ

Uzené maso s dušenou cibulí

(11 hlasů)
40min
557 kJ

Pečený bůček

(12 hlasů)
1h a 20min
1176 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s arašídovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat