Prostreno.cz

Vepřová panenka v anglické slanině

Vepřová panenka s anglickou slaninou a rozmarýnem.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 1025 kJ / 245 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny20g
sacharidy5g
tuky20g

Ingredience na

  • 1 ks vepřové panenky - přibližně 800 g
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ks cibule
  • 5 větviček rozmarýnu
  • 6 plátků libové anglické slaniny
  • 1 ks žluté papriky
  • 1 ks brokolice
  • 2 špetky soli
  • 150 ml zeleninového vývaru

Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku lehce osolte.
  2. Ze 3 větviček rozmarýnu zdrhněte do misky jehličky, přidejte prolisovaný česnek a 4 lžíce oleje.
  3. Směsí potřete maso a pak maso obalte plátky slaniny.
  4. Maso vložte do zapékací misky, obložte na kostičky nakrájenou paprikou, na růžičky rozdělenou brokolici a nakrájenou cibuli.
  5. Přidejte 2 větvičky rozmarýnu, podlijte vývarem a pečte 40-45 minut v troubě předehřáté na 190 °C.
  6. V půlce pečení lehce promíchejte zeleninu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    78,17g
  • Sacharidy:

    125,87g
    • Cukry:

      11,54g
  • Tuky:

    156,57g
  • Vláknina:

    49,40g

Aktivita pro spálení: 245 kcal

30

minut jízdy na kole

23

minut běhu

73

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřová panenka s arašídovou omáčkou

(11 hlasů)
50min
949 kJ

Vepřové pečené na jablkách

(13 hlasů)
1h a 20min
510 kJ

Vepřová krkovice na hruškách

(12 hlasů)
2h a 30min
800 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka v anglické slanině

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat