Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Krémová dýňová polévka

Mikeš
6hlasů
Hodnotit

45min

20min příprava

25min vaření

399 kJ

energetická hodnota na 100g

105 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky6g sacharidy3g bílkoviny

Krémová polévka s čedarem.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1,2 l domácího kuřecího vývaru
  • 300 g dýně - nejlépe Hokaido
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 0,5 lžíce hnědého cukru
  • 2 špetky chilli - můžete vynechat
  • 0,5 lžičky kari koření
  • 2 špetky sušeného oregana
  • 200 ml smetany
  • 150 g strouhaného sýra čedar

Postup přípravy

  • Omytou dýni nakrájejte na kostičky (semínka vyndejte).
  • V hrnci na oleji s máslem dýni orestujte spolu s cukrem.
  • Zalijte vývarem, přidejte kari koření, oregano a vařte 20 minut, až je dýně měkká.
  • Polévku rozmixujte, nemusíte až do hladka, je dobré nechat v polévce pár celých kousků dýně.
  • Do polévky přidejte smetanu a vařte ještě 5 minut.
  • Podávejte posypané sýrem a špetkou chilli.
TIP:

Smetanu můžete použít 33%,nebo smetanu na vaření.

Vepřové maso s paprikovou omáčkou

Vepřové maso s paprikovou omáčkou

1 hlas
55min 966kJ 215 Kč
Masová roláda

Masová roláda

1 hlas
3h a 5min 1390kJ 180 Kč

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Podobné recepty

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

15 hlasů
40min 271 kJ 50 Kč
Rybí polévka

Rybí polévka

14 hlasů
1h a 50min 340 kJ 160 Kč
Chlebová polévka

Chlebová polévka

17 hlasů
25min 591 kJ 80 Kč
Polévka z tresky

Polévka z tresky

11 hlasů
40min 134 kJ 95 Kč
Bramborový krém

Bramborový krém

20 hlasů
45min 158 kJ 50 Kč
Italská rybí polévka

Italská rybí polévka

14 hlasů
1h a 5min 162 kJ 110 Kč

Články nejen o vaření