Prostreno.cz

Kohout na víně

Aby jste si maximálně pochutnali na tomhle lahodném klasickém francouzském pokrmu, použijte na vaření kvalitní víno.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 363 kJ / 86 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy4g
tuky3g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Polovinu másla rozehřejte v hrnci.
  2. Kohouta nebo kuře naporcujte na 8 dílů, osolte je, opepřete, vložte do hrnce na máslo a opečte ze všech stran.
  3. Opečené maso vyndejte na talíř.
  4. Do hrnce přidejte oloupané cibulky, na proužky nakrájenou slaninu a restujte, až cibulka lehce zezlátne.
  5. Pak přidejte očištěné žampiony, rozdrcený česnek a poduste ještě několik minut.
  6. Přisypte mouku a minutu míchejte.
  7. Za stálého míchání zalijte červeným vínem, vývarem, přidejte rajčatovou šťávu a přiveďte k varu.
  8. Do vína s vývarem vložte orestované maso a duste přikryté hodinu, nebo až je maso měkké.
  9. Před dokončením duste odkryté.
  10. Maso vyndejte, šťávu v hrnci rozmixujte ponorným mixérem, přidejte zbytek másla a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  11. Vložte zpět maso a jen prohřejte.
  12. Podávejte posypané zelenou petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    107,39g
  • Sacharidy:

    207,58g
    • Cukry:

      14,14g
  • Tuky:

    127,55g
  • Vláknina:

    33,72g

Aktivita pro spálení: 86 kcal

10

minut jízdy na kole

8

minut běhu

25

minut uklízení



Podobné recepty

Kachní stehna s tymiánem

(3 hlasů)
1h a 35min
1081 kJ

Plněná kuřecí prsa v listovém těstě

(1 hlasů)
1h a 15min
1513 kJ

Pikantní kuřecí špíz

(7 hlasů)
1h a 25min
884 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kohout na víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat