Prostreno.cz

Telecí paprikáš

Kombinace telecího masa a dvou druhů paprik. Sladkost dodá rajče a nakyslost smetana.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 400 kJ / 95 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy5g
tuky4g

Ingredience na

  • 800 g telecího masa - kýta, nebo plec
  • 2 ks cibule
  • 2 lžíce sádla, nebo oleje
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 ks větší červené papriky
  • 1 ks zelené papriky
  • 3 ks oloupaných rajčat
  • 200 ml zakysané smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na větší kostky. Cibuli nasekejte nadrobno.
  2. Maso a cibuli orestujte na sádle.
  3. Přidejte mletou červenou papriku, podle chuti osolte, promíchejte a zalijte vývarem.
  4. Když maso měkne, přidejte rajčatový protlak, na proužky nakrájené papriky a oloupaná, pokrájená rajčata. Duste, až je maso zcela měkké.
  5. Ve smetaně důkladně rozmíchejte mouku, smetanu vmíchejte k masu a vařte ještě 10 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    96,33g
  • Sacharidy:

    238,51g
    • Cukry:

      33,00g
  • Tuky:

    151,98g
  • Vláknina:

    76,10g

Aktivita pro spálení: 95 kcal

11

minut jízdy na kole

9

minut běhu

28

minut uklízení



Podobné recepty

Telecí líčka na červeném víně

(12 hlasů)
2h a 50min
469 kJ

Telecí plátky v anglické slanině

(21 hlasů)
1h a 20min
885 kJ

Telecí maso jako minutka

(18 hlasů)
40min
1035 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí paprikáš

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat