Prostreno.cz

Salát s tuňákem a vejci

Výborný salát podle francouzského receptu.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 482 kJ / 115 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy9g
tuky5g

Ingredience na

  • 4 ks malých brambor
  • 0.5 lžičky soli
  • 200 g zelených fazolových lusků
  • 2 ks vajec - natvrdo vařená
  • 200 g tuňáka v olivovém oleji
  • 2 lžíce kaparů

Postup přípravy

  1. Důkladně omyté brambory uvařte v osolené vodě doměkka, 3 minuty před koncem vaření přidejte k bramborám fazolky.
  2. Brambory a fazolky sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout.
  3. Brambory nakrájejte na čtvrtiny a rozdělte je na dva talíře.
  4. Přidejte fazolky, kapary, nakrájená vejce a scezeného tuňáka.
  5. Salát jemně pokapejte olejem z tuňáka a hned podávejte. Podle chuti vejce lehce osolte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,10g
  • Sacharidy:

    29,06g
    • Cukry:

      0,73g
  • Tuky:

    31,06g
  • Vláknina:

    20,00g

Aktivita pro spálení: 115 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

34

minut uklízení



Podobné recepty

Italský bramborový salát

(4 hlasů)
40min
365 kJ

Salát s lilkem a uzenou kýtou

(1 hlasů)
40min
849 kJ

Zeleninový salát s avokádem

(2 hlasů)
35min
670 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát s tuňákem a vejci

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat