Ingredience na
- 2 hlávky
římského salátu
- 2 ks
kuřecích prsou
-
olivový olej
- na opečení masa
-
sůl a pepř
- 1/2 ks
bagety
- na krutony
- 1 hrst
hoblinek parmezánu
- na ozdobu
- 4 stroužky
česneku
- na ochucení krutonků
- Na zálivku
- 2 ks
žloutků
- 1 ks
citronu
- použijete jen šťávu
- 2 ks
ančoviček
- nebo filátek sardele
- 2-3 lžičky
dijonské hořčice
- 1 lžička
worcesterové omáčky
- 150 ml
olivového oleje
- 1 lžička
parmezánu
- strouhaného
TIP:
I když vám v restauracích budou servírovat různé variace tohoto salátu, právě pár kapek worcesterské omáčky spolu s ančovičkami/sardelkami dodá chuť typickou právě a jedině pro salát Caesar. Pikantní salát se stal velmi oblíbený v Kalifornii a odtud už byla jeho cesta rovnou do Evropy. Základem originálního Caesar salátu je římský salát - nikoliv ledový aj.