Prostreno.cz

Vepřové medailonky s mrkví

Jednoduchý a dietní recept na přípravu vepřového masa.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 511 kJ / 122 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy7g
tuky7g

Ingredience na

  • 4 ks vepřových medailonků - á 60-80g
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 600 g mladé mrkve - menší, stejně velké
  • 2 lžíce oleje
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce medu
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 3 lžíce nasekaného kopru
  • 2 lžíce nasekaných piniových oříšků

Postup přípravy

  1. Mrkev oloupejte. Maso osolte, opepřete a na pánvi s olejem zprudka opečte. Maso přeložte do zapékací misky, vložte do trouby a při 180 °C pečte 10-15 minut.
  2. Mezitím rozehřejte v pánvi máslo. Přidejte med, vývar, mrkev a duste 10-15 minut. Mrkev podle chuti osolte.
  3. Hotové maso podávejte s mrkví, přelité vývarem, ve kterém se mrkev dusila. Posypte oříšky a koprem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    53,14g
  • Sacharidy:

    185,20g
    • Cukry:

      96,00g
  • Tuky:

    249,35g
  • Vláknina:

    32,04g

Aktivita pro spálení: 122 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

36

minut uklízení



Podobné recepty

Medailonky ve smetanové omáčce

(18 hlasů)
40min
563 kJ

Svíčkové medailonky s jahodami

(17 hlasů)
35min
465 kJ

Vepřové medailonky s pomerančem

(10 hlasů)
45min
838 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřové medailonky s mrkví

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat