Prostreno.cz

Králík se sušenými švestkami

Dietní králičí maso se sušenými švestkami a olivami.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 35min

    25min příprava

    1h a 10min vaření

  • 947 kJ / 226 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny18g
sacharidy12g
tuky11g

Ingredience na

  • 1 kg králíka - naporcovaného
  • 60 ml oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 100 g másla
  • 200 g sušených švestek
  • 50 g zelených oliv
  • Na marinádu
  • 300 ml červeného vína
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 5 špetek soli
  • 1 ks bobkového listu
  • 5 kuliček pepře
  • 2 špetky sušeného tymiánu
  • 2 špetky majoránky
  • 1 špetka koriandru

Postup přípravy

  1. Švestky namočte na půl hodiny do horké vody. Porce králíka naložte do marinády připravené ze všech surovin na marinádu. Králíka marinujte alespoň 1 den.
  2. Odleželé porce králíka vyndejte, mírně osušte a na oleji opečte. Zalijte procezenou marinádou a duste. Když je maso zčásti měkké, přidejte sušené švestky, olivy a máslo. Měkké maso vyndejte a omáčku podle potřeby ještě můžete zahustit hladkou moukou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    82,10g
  • Sacharidy:

    346,50g
    • Cukry:

      50,00g
  • Tuky:

    239,40g
  • Vláknina:

    120,00g

Aktivita pro spálení: 226 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

67

minut uklízení



Podobné recepty

Králík v pelíšku

(11 hlasů)
1h a 15min
742 kJ

Králík na víně

(15 hlasů)
1h a 20min
923 kJ

Králík s tymiánem a bazalkou

(14 hlasů)
1h a 15min
807 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík se sušenými švestkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat