Prostreno.cz

Játrová omáčka

Jednou za čas je dobré dát do jídelníčku i játra. Je jednou na jaký způsob si je připravíte. Já vám chci představit ten svůj.

Ohodnotit
(23 hlasů)
  • 50min

    10min příprava

    40min vaření

  • 741 kJ / 177 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy29g
tuky4g

Ingredience na

  • 3 lžíce sádla - na jíšku
  • 1 ks větší cibule - na jíšku
  • 3 lžíce hladké mouky - na jíšku
  • 1 l vývaru - z jater
  • 400 g jater - krůtích - můžete použít i vepřová nebo hovězí
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 3 ks bobkového listu
  • 1 lžíce soli - dle chuti - se solí nespěchejte, osolte až po uvaření jater
  • Na ozdobu
  • 1 sklenička sterilovaných okurků
  • Na přílohu
  • 3 sáčky rýže - jako příloha je nejlepší

Postup přípravy

  1. Do hrnce dejte vodu, játra, kmín, bobkové listy a dejte vařit. Po uvaření játra vytáhněte na misku, zakryjte, aby neoschly a nezapomeňte vytáhnout bobkové listy. Vývar dále nevařte.
  2. Na sádle osmahněte na drobno nakrájenou cibuli. Přidejte mouku a usmažte zlatavou jíšku. Poté ji zalijte studeným vývarem z jater. Pokud vývar není ještě studený, jíšku zalijte hrnkem studené vody, rozšlehejte a nalijte vývar z jater, osolte.
  3. Asi tak půl hodiny ještě povařte. Do uvařené omáčky dejte zpět uvařená játra a ještě chvíli povařte. Podávejte s rýží. Můžete dozdobit sterilovaným okurkem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    62,90g
  • Sacharidy:

    272,80g
    • Cukry:

      6,00g
  • Tuky:

    134,25g
  • Vláknina:

    40,00g

Aktivita pro spálení: 177 kcal

22

minut jízdy na kole

16

minut běhu

52

minut uklízení



Podobné recepty

Pikantní kuřecí játra

(31 hlasů)
30min
938 kJ

Kuřecí játra po maďarsku

(16 hlasů)
25min
873 kJ

Drůbeží játra na víně

(18 hlasů)
35min
671 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Játrová omáčka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat