Prostreno.cz

Likér z červeného rybízu

Letní ovoce ukryté ve sklenici.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 50min

    40min příprava

    10min vaření

  • 621 kJ / 148 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy20g
tuky0g

Ingredience na

  • 2,5 kg rybízu
  • 400 ml vody
  • 700 g krystalového cukru
  • 1,2-1,5 l vodky

Postup přípravy

  1. Použijte hodně zralé až přezrálé bobule červeného rybízu, které po propláchnutí vodou odstopkujte, rozmačkejte a dejte na teplé místo naležet a mírně nakvasit.
  2. Po 15 hodinách rybíz vylisujte a k odkalené šťávě přidejte vodu svařenou s cukrem a vodku.
  3. Pak sklenici uzavřete a nechte v klidu uležet a usadit, což trvá asi 1-2 týdny. Nakonec likér přefiltrujte a nalijte do láhví, zazátkujte a uložte v chladnu. Dalším zráním se zvýší kvalita likéru.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    1,00g
  • Sacharidy:

    113,00g
    • Cukry:

      106,00g
  • Tuky:

    0,30g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 148 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení



Podobné recepty

Bezinkový likér

(12 hlasů)
20min
632 kJ

Čajový likér

(14 hlasů)
15min
439 kJ

Pomerančový likér

(12 hlasů)
15min
778 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Likér z červeného rybízu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat