Prostreno.cz

Slávky po italsku

Slávky se zeleninou pro gurmány.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 453 kJ / 108 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy7g
tuky5g

Ingredience na

  • 1-1,2 kg slávek - asi 30-35 kousků
  • 100 g karotky
  • 150 g pórku
  • 200 g cibule
  • 110 ml olivového oleje extra virgine
  • 2 stroužky česneku
  • 2 ks bobkového listu
  • 0,75 l bílého vína
  • 150 g okurek
  • 2 ks červené papriky
  • 4 lžíce sherry octa
  • 5 špetek mořské soli
  • 5 špetek čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Slávky umyjte, očištěnou karotku, pórek a polovinu cibule nakrájejte na kostičky. Do hrnce dejte 60 ml olivového oleje, na kterém jemně zpěňte zeleninu (pórek, karotku a cibuli).
  2. Přidejte jemně nakrájený česnek, bobkový list, slávky a zalijte vše bílým vínem. Vařte pod pokličkou cca 6 minut. Slávky vyjměte a nechte zchladit.
  3. Okurky nakrájejte na plátky, cibuli na proužky a papriku na kostičky.
  4. Připravte marinádu z sherry octa, 50 ml olivového oleje, soli, pepře a v míse ji promíchejte se zbylými surovinami.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    38,93g
  • Sacharidy:

    189,15g
    • Cukry:

      17,20g
  • Tuky:

    114,11g
  • Vláknina:

    56,00g

Aktivita pro spálení: 108 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

32

minut uklízení



Podobné recepty

Rizoto s mušlemi a mořskými plody

(27 hlasů)
40min
583 kJ

Slávky se zakysanou smetanou

(5 hlasů)
30min
519 kJ

Mušle sv. Jakuba

(8 hlasů)
35min
419 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Slávky po italsku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat