Prostreno.cz

Hrachová polévka

Polévka uvařená ze žlutého hrachu doplněná kořeněným máslem.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 55min

    15min příprava

    40min vaření

  • 695 kJ / 166 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy9g
tuky14g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Hrách dejte do většího množství studené vody a vařte na mírném ohni s 1 celou oloupanou cibulí, 2 snítkami máty a 2 lžícemi olivového oleje doměkka.
  2. Asi jednu třetinu hotového hrachu (i s vodou) odeberte a rozmixujte do hladka v mixéru. Pak vraťte zpět do hrnce a promíchejte s nerozmixovaným hrachem.
  3. V průběhu vaření polévky si připravte marocké máslo: smíchejte jarní cibulku nasekanou najemno, česnek, mletou papriku, mletý koriandr, nasekané lístky máty, čerstvý koriandr, máslo a sůl a dejte ztuhnout do lednice.
  4. Polévku podávejte v misce, doprostřed naaranžujte kopeček másla. Nejlepší příloha je arabský chleb.

TIP:

Polévka se při vaření nesolí, máslo je dostatečně slané. Bylinkové máslo, které vám zbude, můžete použít ještě na steaky nebo kuře.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,80g
  • Sacharidy:

    150,80g
    • Cukry:

      22,80g
  • Tuky:

    232,93g
  • Vláknina:

    64,00g

Aktivita pro spálení: 166 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

49

minut uklízení



Podobné recepty

Hrachová polévka

(14 hlasů)
60min
739 kJ

Hrachová polévka

(31 hlasů)
30min
299 kJ

Hrášková polévka

(12 hlasů)
30min
468 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hrachová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat