Prostreno.cz

Švestkový džem

Švestkový džem s limetkou a zázvorem, tento džem má příjemně pikantní chuť a lze ho použít i jako přílohu k pečeným masům.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 571 kJ / 136 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy35g
tuky0g

Ingredience na

  • 1 kg švestek - vypeckovaných a nakrájených na čtvrtky
  • 500 g želírovacího cukru 2:1
  • 2 ks limetek - jemně nastrouhaná kůra
  • 3 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience, kromě cukru, dejte do hrnce a přiveďte k varu. Vařte na středním stupni, dokud se švestky nerozvaří.
  2. Stáhněte plamen, přidejte cukr a za stálého míchání vařte 5 minut. Naběračkou plňte směs do připravených vypláchnutých sklenic.
  3. Sterilujte obvyklým způsobem 15 minut.

TIP:

Švestky můžete před vařením oloupat nebo uvařený džem propasírovat.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    2,20g
  • Sacharidy:

    138,00g
    • Cukry:

      110,00g
  • Tuky:

    1,00g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 136 kcal

17

minut jízdy na kole

12

minut běhu

40

minut uklízení



Podobné recepty

Kiwi džem

(20 hlasů)
60min
908 kJ

Višňový džem

(10 hlasů)
3h a 35min
545 kJ

Rajčatový džem

(10 hlasů)
55min
317 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Švestkový džem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat