Prostreno.cz

Treska v šafránové omáčce

Treska s omáčkou a zeleným hráškem.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 10min

    30min příprava

    40min vaření

  • 519 kJ / 124 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy3g
tuky8g

Ingredience na

  • 800 g tresky
  • 2 lžičky soli
  • 200 ml bílého vína
  • 4 lžíce citrónové šťávy
  • 300 ml 33% smetany
  • 1 špetka šafránu
  • 40 ml vody
  • 2 lžíce světlé instantní jíšky
  • 150 g lusků zeleného hrášku

Postup přípravy

  1. Šafrán namočte do 40 ml vody.
  2. Hrášek blanšírujte ve vařící vodě 5 minut, sceďte a přelijte studenou vodou.
  3. Tresku rozdělte na 4 porce. Porce ryby osolte a nechte 20 minut uležet.
  4. Pak porce ryby opláchněte studenou vodou a osušte je.
  5. V hrnci zahřejte víno s citrónovou šťávou, přidejte porce ryby a vařte na mírném ohni 10 minut. Rybu vyndejte na talíř, přikryjte alobalem a vložte do trouby vyhřáté na 70 °C.
  6. Víno, ve kterém se ryba vařila, sceďte, přidejte smetanu, jíšku a vařte 20 minut. Nakonec přidejte do omáčky šafrán a omáčku podle chuti osolte.
  7. Vložte hrášek, prohřejte a podávejte s treskou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,32g
  • Sacharidy:

    131,60g
    • Cukry:

      6,00g
  • Tuky:

    82,40g
  • Vláknina:

    7,00g

Aktivita pro spálení: 124 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Treska v zázvorové omáčce

(9 hlasů)
1h a 5min
596 kJ

Treska na zelenině

(8 hlasů)
55min
471 kJ

Treska na hrášku

(12 hlasů)
40min
394 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska v šafránové omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat