Prostreno.cz

Pomerančová kůra v čokoládě

„Cukroví“ na poslední chvíli.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 737 kJ / 176 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy32g
tuky5g

Ingredience na

  • 5 ks pomerančů
  • 250 g cukru
  • 250 ml vody
  • 1 balení čokoládové polevy

Postup přípravy

  1. Dobře omyté pomeranče oloupejte tak, aby vám zůstaly větší kusy kůry.
  2. Kůru (bez bílé dřeně) nakrájejte na stejné, úhledné kousky, nejlépe silnější proužky a dejte je do hrnce s vodou, aby byly vodou přikryté. Přiveďte k varu a pak sceďte. Opakujte 3x.
  3. Asi 250 ml vody svařte s cukrem na sirup a kůru namočte do sirupu. Povařte, až kůra zesklovatí.
  4. Kousky vyndejte na mřížku nebo na plech s pečicím papírem a nechte zcela oschnout.
  5. Pak kůru obalte v čokoládové polevě a opět nechte zaschnout.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    3,91g
  • Sacharidy:

    170,80g
    • Cukry:

      161,57g
  • Tuky:

    30,15g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 176 kcal

22

minut jízdy na kole

16

minut běhu

52

minut uklízení



Podobné recepty

Kuličky z kokosu a máku

(12 hlasů)
50min
1402 kJ

Skořicové stromečky

(12 hlasů)
1h a 30min
1375 kJ

Mandlové hvězdy

(11 hlasů)
1h a 5min
1374 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pomerančová kůra v čokoládě

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat