Prostreno.cz

Polévka z růžičkové kapusty

Rychlá polévka plná vitamínů.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 189 kJ / 45 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy6g
tuky2g

Ingredience na

  • 250 g růžičkové kapusty
  • 150 g kořenové zeleniny - čerstvé, nebo mražené
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 2 ks brambor
  • 50 g ovesných vloček
  • 2 lžíce másla
  • 1 špetka soli
  • 1,2 l vody
  • 1 lžíce sypkého ochucovadla

Postup přípravy

  1. Oloupaný brambor nakrájejte na kostky, očištěnou kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky, oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka, očištěnou růžičkovou kapustu překrojte na poloviny.
  2. Zeleninu i cibuli orestujte na másle, přidejte rozmačkaný česnek a zalijte vodou. Přidejte sypké ochucovadlo a vařte 10 minut.
  3. Přidejte vločky a vařte ještě 10 minut. Polévku podle chuti osolte a podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    52,42g
  • Sacharidy:

    148,10g
    • Cukry:

      6,33g
  • Tuky:

    104,48g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 45 kcal

5

minut jízdy na kole

4

minut běhu

13

minut uklízení



Podobné recepty

Polévka z růžičkové kapusty

(16 hlasů)
40min
375 kJ

Kapustová polévka

(14 hlasů)
50min
654 kJ

Telecí vývar s kapustou

(13 hlasů)
50min
420 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Polévka z růžičkové kapusty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat