Prostreno.cz

Pečený bažant

Bažant pečený na bílém víně s houbami.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 2h a 30min

    30min příprava

    2h a 0min vaření

  • 615 kJ / 147 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy11g
tuky4g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Očištěného a omytého bažanta osolte a opepřete zvenku i zevnitř a vložte do pekáčku.
  2. Přidejte koření a na bažanta položte kousky másla, podlijte vínem a duste zakryté v troubě asi 1,5 hodiny. Průběžně maso přelévejte vínem.
  3. Půl hodiny před dopečením přidejte do pekáčku očištěné houby.
  4. Měkkého bažanta vyndejte a naporcujte. Porce podávejte posypané petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    52,09g
  • Sacharidy:

    135,18g
    • Cukry:

      12,00g
  • Tuky:

    96,62g
  • Vláknina:

    53,72g

Aktivita pro spálení: 147 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

43

minut uklízení



Podobné recepty

Jelení svíčková

(15 hlasů)
60min
609 kJ

Jelení filé na slanině

(10 hlasů)
2h a 25min
1506 kJ

Srnčí na houbách

(6 hlasů)
7h a 55min
658 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečený bažant

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat