Prostreno.cz

Kančí kýta dušená v pivu

Kýta dušená v pivu s povidly.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 736 kJ / 175 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy10g
tuky9g

Ingredience na

  • 600 g kančí kýty
  • 150 g slaniny
  • 500 ml světlého piva
  • 3 lžíce másla
  • 2 krajíce suššího nastrouhaného chleba
  • 200 g kořenové zeleniny
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce švestkových povidel
  • 100 g sušených švestek a meruněk
  • 1 hrst nasekaných ořechů
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 7 kuliček jalovce

Postup přípravy

  1. Kýtu prošpikujte slaninou.
  2. V kastrole na másle orestujte očištěnou a nastrouhanou zeleninu a cibuli.
  3. Vložte maso, osolte a opepřete, přidejte kuličky jalovce, podlijte pivem a duste do poloměkka.
  4. Přidejte povidla, nastrouhaný chléb, nakrájené ovoce a nasekané ořechy. Duste, až je maso zcela měkké. Podle potřeby ještě podlijte pivem.
  5. Podávejte s červeným zelím.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    112,32g
  • Sacharidy:

    335,00g
    • Cukry:

      116,14g
  • Tuky:

    189,04g
  • Vláknina:

    48,00g

Aktivita pro spálení: 175 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

52

minut uklízení



Podobné recepty

Kančí v čokoládě podle Itala

(22 hlasů)
1h a 15min
798 kJ

Kančí na slanině

(13 hlasů)
2h a 30min
1089 kJ

Kančí maso ve sladkokyselé omáčce

(7 hlasů)
1h a 50min
636 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

heenna
10.01.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Kančí kýta dušená v pivu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat