Prostreno.cz

Králík pečený s uzeným bůčkem

Voňavý, šťavnatý králík pečený v troubě.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 2h a 30min

    15min příprava

    2h a 15min vaření

  • 872 kJ / 208 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny18g
sacharidy3g
tuky13g

Ingredience na

  • 1-1,5 kg celého králíka
  • 300 g uzeného bůčku
  • 2 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250 ml bílého vína
  • 200 ml smetany
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 3 snítky tymiánu
  • 5 lžic oleje

Postup přípravy

  1. Očištěného králíka naporcujte, osolte a opepřete.
  2. Ve vyšším pekáčku na rozehřátém oleji králíka ze všech stran opečte.
  3. Každou porci králíka proložte silnějším plátkem uzeného bůčku, přidejte snítky tymiánu a zalijte bílým vínem, zakryjte pokličkou a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 2 hodiny.
  4. Asi 30 minut před dopečením přidejte na čtvrtky nakrájenou cibuli, celý česnek a pečte odkryté. Pokud je potřeba během pečení podlévejte vodou nebo vínem.
  5. Upečené maso a bůček vyndejte, do výpeku přilijte smetanu a povařte až se tekutina zredukuje na polovinu. Omáčku přeceďte, vložte zpět králíka, kousky cibule, prohřejte a podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    88,12g
  • Sacharidy:

    201,00g
    • Cukry:

      12,20g
  • Tuky:

    179,03g
  • Vláknina:

    45,00g

Aktivita pro spálení: 208 kcal

26

minut jízdy na kole

19

minut běhu

62

minut uklízení



Podobné recepty

Králičí roláda s bylinkovou směsí

(13 hlasů)
1h a 50min
627 kJ

Králík na smetaně a hořčici

(18 hlasů)
2h a 55min
925 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

verrca
29.05.2016
hedvika
28.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík pečený s uzeným bůčkem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat