Prostreno.cz

Dušené hovězí maso s brambory

dušené hovězí s kari pastou a bílou fazolí
Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 45min

    15min příprava

    1h a 30min vaření

  • 565 kJ / 135 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy16g
tuky7g

Ingredience na

  • 500 g zadní hovězí nebo kližka - nakrájené na kostky
  • 4 lžíce arašídového oleje
  • 3 lžíce žluté kari pasty
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 200 ml kokosového mléka
  • 2 ks bobkové listy
  • 4 ks brambory - nakrájené na kostky
  • 2 lžičky citrónové šťávy
  • 2 lžičky hnědého cukru
  • 1 plechovka bílých fazolí

Postup přípravy

  1. Ve větším kastrolu rozehřejte olej,přidejte maso,kari pastu a za stálého míchání restujte 5 minut.
  2. Zalijte vývarem,přidejte bobkový list a přikryté zvolna duste za občasného míchání až je maso měkké. 15 minut před koncem dušení přidejte k masu brambory,kokosové mléko,dochuťte solí,citrónovou šťávou a cukrem.Omáčka by měla mít lehce sladkokyselou chuť.
  3. Nakonec masu přidejte zcezené bílé fazole,prohřejte a podávejte



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    15,80g
  • Sacharidy:

    192,60g
    • Cukry:

      103,53g
  • Tuky:

    132,96g
  • Vláknina:

    47,00g

Aktivita pro spálení: 135 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

40

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené hovězí maso s brambory

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat