Prostreno.cz

Pečená treska se slaninou

Ryba se šťouchanými bramborami s jarní cibulkou.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 5min

    25min příprava

    40min vaření

  • 554 kJ / 132 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy10g
tuky8g

Ingredience na

  • 600 g filé z tresky
  • 200 g anglické slaniny
  • 3 špetky soli a pepře - podle chuti
  • Na přílohu
  • 10 ks brambor
  • 150 ml smetany
  • 50 g másla
  • 4 ks jarní cibulky
  • Na smažení
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě do měkka.
  3. Slaninu položte na plech s pečícím papírem, pečte v troubě, dokud není zlatá, asi 10 až 12 minut, pak nakrájejte slaninu na malé kousky.
  4. Filé tresky osolte, opepřete a zvolna opečte na oleji s máslem.
  5. K uvařeným, scezeným bramborám přidejte máslo, smetanu a brambory rozšťouchejte je, dochuťte solí a pepřem a vmíchejte jemně nakrájenou jarní cibulku.
  6. Tresku podávejte s bramborami, vše posypte slaninou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    67,52g
  • Sacharidy:

    31,60g
    • Cukry:

      7,27g
  • Tuky:

    335,06g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 132 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

39

minut uklízení



Podobné recepty

Dušené rybí filé

(16 hlasů)
55min
433 kJ

Losos s koriandrem

(16 hlasů)
30min
1092 kJ

Treska zapečená s cuketou

(12 hlasů)
50min
408 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pečená treska se slaninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat