Prostreno.cz

Hovězí guláš na sádle

Recept na hovězí guláš s hovězím srdcem a játry.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 2h a 15min

    15min příprava

    2h a 0min vaření

  • 468 kJ / 111 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy7g
tuky7g

Ingredience na

  • 600 g hovězího předního masa
  • 200 g hovězího srdce
  • 200 g hovězích jater
  • 100 g sádla
  • 5 ks cibulí
  • 1,5 lžíce mleté sladké papriky
  • 800 ml hovězího vývaru
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • 2-3 stroužku česneku
  • 1 lžíce majoránky
  • 3 špetky soli a pepře - podle chuti
  • 3 lžíce tmavé instantní jíšky

Postup přípravy

  1. Očištěné maso, srdce a játra nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte.
  3. Na sádle orestujte cibuli s prolisovaným česnekem do tmava, přidejte hovězí maso a orestujte.
  4. Po zatáhnutí masa přidejte protlak a papriku, zamíchejte a zalijte vývarem a na mírném ohni duste.
  5. Zvlášť orestujte na sádle srdce a játra.
  6. Když bude maso téměř měkké, přidejte srdce a za občasného míchaní duste do měkka.
  7. Ke konci přidejte játra, jíšku a na větším ohni provařte 10 minut. Omáčku dochuťte solí, pepřem a majoránkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    132,30g
  • Sacharidy:

    233,70g
    • Cukry:

      19,00g
  • Tuky:

    184,13g
  • Vláknina:

    77,00g

Aktivita pro spálení: 111 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení



Podobné recepty

Hovězí maso dušené s cibulí

(12 hlasů)
2h a 15min
583 kJ

Hovězí závitky s houbami

(11 hlasů)
2h a 0min
861 kJ

Karbanátky z hovězího masa

(14 hlasů)
1h a 15min
1219 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Hovězí guláš na sádle

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat