Prostreno.cz

Vaječná pomazánka

Pokud vaše děti vykoledují na Velikonoce spousty vajec, nebo budete chtít jen tak připravit chutnou studenou večeři, určitě vyzkoušejte vaječnou pomazánku.

Ohodnotit
(27 hlasů)
  • 10min

    10min příprava

    0min vaření

  • 1051 kJ / 251 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy3g
tuky22g

Ingredience na

  • 5 ks vajec - uvařených
  • 5 ks taveného smetanového sýra - např. trojúhelníčky
  • 1 lžíce másla
  • 100 g lučiny
  • sůl a pepř
  • pažitka
  • 1 lžička tatarské omáčky

Postup přípravy

  1. Sýr, máslo, lučinu a tatarku smíchejte do kompaktní hmoty.
  2. Uvařená vejce nastrouhejte na hrubém struhadle nebo nakrájejte na kostičky a přidejte do směsi, osolte, opepřtete, přidejte nasekanou pažitku a zamíchejte.
  3. Pokud by byla vaječná pomazánka příliš tuhá, přidejte tatarskou omáčku. Podávejte nejlépe s celozrnným pečivem a ozdobte pažitkou nebo čerstvou paprikou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,69g
  • Sacharidy:

    16,32g
    • Cukry:

      5,00g
  • Tuky:

    196,10g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 251 kcal

31

minut jízdy na kole

23

minut běhu

74

minut uklízení



Podobné recepty

Vaječná pomazánka se šunkou

(19 hlasů)
30min
650 kJ

Budapěšťská pomazánka

(67 hlasů)
5min
698 kJ

Vajíčková pomazánka

(25 hlasů)
20min
1179 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vaječná pomazánka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat