Prostreno.cz

Brambory pečené v troubě s houbovou omáčkou

Brambory pečené v troubě s žampionovo-slaninovou omáčkou.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 1h a 40min

    20min příprava

    1h a 20min vaření

  • 572 kJ / 136 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy12g
tuky8g

Ingredience na

  • 8 ks velkých brambor
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 200 g anglické slaniny
  • 250 g žampionů
  • 200 ml 33 % smetany
  • 1 hrst petrželky - nasekané

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Brambory důkladně omyjte pod tekoucí vodou a pak osušte papírovou utěrkou.
  3. Každou bramboru na několika místech propíchněte vidličkou a brambory položte na mřížku do trouby, pečte 50 - 60 minut.
  4. V pánvi na oleji orestujte nakrájenou cibuli a nakrájenou slaninu.
  5. Přibližně po 4 minutách přidejte na plátky nakrájené houby a duste 5 minut, přidejte smetanu a duste dalších 10 minut.
  6. Vmíchejte petrželku a podle chuti osolte a opepřete.
  7. Každou bramboru nařízněte v horní části do kříže a bramboru lehce zmáčkněte aby se otevřela.
  8. Podávejte s houbovou omáčkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    52,11g
  • Sacharidy:

    44,08g
    • Cukry:

      8,67g
  • Tuky:

    172,58g
  • Vláknina:

    4,72g

Aktivita pro spálení: 136 kcal

17

minut jízdy na kole

12

minut běhu

40

minut uklízení



Podobné recepty

Brambory z plechu

(22 hlasů)
55min
632 kJ

Brambory pečené s tymiánem

(13 hlasů)
1h a 20min
401 kJ

Brambory s chilli fazolemi

(16 hlasů)
40min
629 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Brambory pečené v troubě s houbovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat