Prostreno.cz

Polévka s krevetami

Sytá polévka s žampióny, zeleninou a krevetami pro mlsné jazýčky.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 415 kJ / 99 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy8g
tuky6g

Ingredience na

  • 2 lžíce másla
  • 150 g žampiónů - nakrájených
  • 50 g celeru
  • 1 ks cibule
  • 1/2 lžičky česnekového prášku
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 2 ks středně velkých brambor
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 70 ml vody
  • 300 ml smetany
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 200 g malých mražených krevet - předvařených
  • 60 ml suchého sherry

Postup přípravy

  1. Do hrnce s rozpuštěným máslem přidejte nakrájené houby, hrubě nastrouhaný celer a nakrájenou cibuli, míchejte 5 minut.
  2. Zalijte vývarem, přidejte oloupané, na kostky pokrájené brambory a vařte 10 minut.
  3. 70 ml vody promíchejte se škrobem a přidejte do polévky. Dále přidejte smetanu, dochuťte pepřem, česnekem a vařte 10 minut.
  4. Nakonec vmíchejte krevety s suché sherry, prohřejte, nevařte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,90g
  • Sacharidy:

    197,50g
    • Cukry:

      16,53g
  • Tuky:

    123,24g
  • Vláknina:

    30,72g

Aktivita pro spálení: 99 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

29

minut uklízení



Podobné recepty

Fazolová polévka

(13 hlasů)
9h a 20min
165 kJ

Polévka z topinambur

(11 hlasů)
40min
222 kJ

Rychlý vývar s vejci

(11 hlasů)
35min
416 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka s krevetami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat