Prostreno.cz

Hovězí maso se žampiony

Hovězí dušené na červeném víně s houbami a pórkem.

Ohodnotit
(15 hlasů)
sun
  • 3h a 5min

    25min příprava

    2h a 40min vaření

  • 707 kJ / 169 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy10g
tuky9g

Ingredience na

  • 800 g hovězího zadního masa
  • 4 lžíce řepkového oleje
  • 500 ml červeného vína
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ks pórku
  • 400 g žampionů
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 120 ml rajského protlaku
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 a 1/2 lžíce kukuřičného škrobu

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Hovězí maso nakrájejte na větší kostky a maso orestujte na oleji.
  3. Orestované maso dejte do pekáčku, přidejte jemně nakrájený pórek a česnek, bobkový list, nakrájené houby, víno, vývar, který promíchejte s rajským protlakem a hořčicí, přikryjte a duste 2,5 hodiny, nebo až je maso měkké.
  4. Šťávu z masa zahustěte škrobovou moučkou rozmíchanou ve 3 lžících vody.
  5. Podávejte s bramborovou kaší a sezónní zeleninou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    74,99g
  • Sacharidy:

    220,88g
    • Cukry:

      6,00g
  • Tuky:

    138,95g
  • Vláknina:

    33,72g

Aktivita pro spálení: 169 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

50

minut uklízení



Podobné recepty

Hovězí maso dušené se šalotkou

(18 hlasů)
2h a 50min
808 kJ

Mleté hovězí se zeleninou

(14 hlasů)
60min
469 kJ

Dušené maso s kari omáčkou

(13 hlasů)
1h a 40min
506 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí maso se žampiony

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat