Prostreno.cz

Rizoto s liškami

Jednoduché, krémové, lahodné, prostě vynikající.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 581 kJ / 138 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy15g
tuky7g

Ingredience na

  • 120 g másla
  • 120 g cibule - nasekané
  • 320 g lišek
  • 120 g pancetty
  • 400 g kulatozrnné rýže
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 120 ml smetany
  • 160 g parmezánu
  • 2 špetky soli
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. V kastrolu nechte rozpustit máslo a orestujte na něm najemno nasekanou cibuli.
  2. Přidejte nahrubo nakrájené lišky, pokud jsou malé, nechte je vcelku a 60 g na nudličky nakrájené pancetty, restujte 2 minuty.
  3. Přisypte rýži, osolte a dále restujte, dokud není rýže lesklá.
  4. Zalijte vývarem, mírně promíchejte a nechte na malém plameni zvolna vařit, dokud rýže nebude al dente (asi 20 minut).
  5. Po celou dobu vaření míchejte rizoto co nejméně, nejlépe vůbec. Rizoto musí být spíše řidší, proto přilévejte vývar podle potřeby.
  6. Po 15 minutách pomalu přilijte smetanu a nechte dále vařit.
  7. Na lžíci oleje orestujte na pánvi zbývající pancettu a vmíchejte ji do rizota.
  8. Na hotové rizoto nastrouhejte sýr parmezán.

TIP:

Pancetta je označení pro italskou, slovinskou a chorvatskou slaninu.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    78,02g
  • Sacharidy:

    107,50g
    • Cukry:

      6,44g
  • Tuky:

    267,75g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 138 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení



Podobné recepty

Houbové muffiny

(25 hlasů)
50min
359 kJ

Omeleta plněná houbami

(34 hlasů)
35min
655 kJ

Žampionová polévka

(16 hlasů)
50min
400 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Rizoto s liškami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat