Prostreno.cz

Polévka z červené řepy

Hustá a vydatná polévka, kterou můžete jíst horkou i studenou.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 199 kJ / 47 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky2g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Červenou řepu nakrájejte najemno nebo nastrouhejte na hrubém struhadle.
  2. Na oleji nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli, přidejte řepu a chvíli restujte.
  3. Vlijte rajčata, přidejte vývar, lístečky tymiánu a vařte 10 - 15 minut.
  4. Polévku rozmixujte ponorným mixérem dohladka, dochuťte solí, pepřem, prolisovaným česnekem, octem balsamico a prohřejte.
  5. Podávejte s kopečkem jogurtu, nebo smetany a ozdobte snítkou petrželky.

TIP:

Polévku můžete posypat nastrouhaným balkánským sýrem.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    32,00g
  • Sacharidy:

    164,10g
    • Cukry:

      24,20g
  • Tuky:

    108,43g
  • Vláknina:

    45,00g

Aktivita pro spálení: 47 kcal

5

minut jízdy na kole

4

minut běhu

14

minut uklízení



Podobné recepty

Sýrová polévka s krutony

(20 hlasů)
35min
581 kJ

Chřestová polévka

(13 hlasů)
25min
414 kJ

Řeřichová polévka

(15 hlasů)
50min
264 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z červené řepy

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat