Prostreno.cz

Marinovaná mini rajčata

Rajčata v marinádě s mátou.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 25min

    25min příprava

  • 129 kJ / 30 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky2g

Ingredience na

  • 30 ks mini rajčat - nejlépe žluté a červené
  • 3 snítky máty
  • 60 ml olivového oleje
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce pískového cukru
  • 0,5 lžičky soli
  • 0,5 lžičky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Rajčata nařízněte ve špičce do kříže a vložte je na několik sekund do vařící vody.
  2. Přelijte je studenou vodou a rajčata oloupejte (je třeba trochu trpělivosti).
  3. Rajčata uložte do nízké, nejlépe hranaté misky.
  4. Olivový olej, citronovou šťávu a cukr důkladně prošlehejte metličkou.
  5. Podle chuti osolte a opepřete, přidejte nasekané lístečky máty a přelijte rajčata v misce.
  6. Misku uzavřete a nechte 3 hodiny v chladu marinovat.
  7. Můžete použít na kanapky, samostatně, nebo jako přílohu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    15,10g
  • Sacharidy:

    188,60g
    • Cukry:

      110,00g
  • Tuky:

    104,12g
  • Vláknina:

    36,00g

Aktivita pro spálení: 30 kcal

3

minut jízdy na kole

2

minut běhu

8

minut uklízení



Podobné recepty

Salát z jablek a ředkviček

(17 hlasů)
15min
247 kJ

Pestrý salát

(16 hlasů)
20min
519 kJ

Tofu salát

(22 hlasů)
1h a 15min
421 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Marinovaná mini rajčata

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat