Prostreno.cz

Okurky kvašáky

Domácí kvašáky jsou nejchutnější.

Ohodnotit
(22 hlasů)
sun
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 46 kJ / 11 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy3g
tuky0g

Ingredience na

  • 1,2 kg okurek - větší nakládačky
  • 2 - 3 ks listů černého rybízu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ks křenu
  • 2 - 3 ks višňových listů
  • 3 snítky kopru
  • 1 l vody - na nálev
  • 1 lžíce soli - na nálev

Postup přípravy

  1. Okurky na několika místech propíchněte, třeba vidličkou.
  2. Do větší lahve dejte na dno kousek kopru.
  3. Do sklenice ukládejte okurky, které prokládejte nakrájeným křenem, vinnými a višňovými listy a česnekem.
  4. Vodu svařte ze solí a lehce vychladlým nálevem okurky zalijte.
  5. Láhev přikryjte víčkem, nebo celofánem a nechte přibližně týden kvasit při pokojové teplotě.

TIP:

Pokud chcete mít okurky pikantnější, přidejte feferonku.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    10,40g
  • Sacharidy:

    51,90g
    • Cukry:

      7,00g
  • Tuky:

    1,18g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 11 kcal

1

minut jízdy na kole

1

minut běhu

3

minut uklízení



Podobné recepty

Salát z malých rajčat

(11 hlasů)
45min
308 kJ

Salát z rokety a cukrového hrášku

(14 hlasů)
30min
847 kJ

Okurkový salát s koprem

(8 hlasů)
20min
210 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Okurky kvašáky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat