Prostreno.cz

Uzené maso s omáčkou

Vařená uzená kýta se smetanovou omáčkou.

Ohodnotit
(15 hlasů)
sun
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 998 kJ / 238 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy4g
tuky20g

Ingredience na

  • 600 g vařeného uzeného masa - nejlépe kýta
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks větší šalotky
  • 150 ml vína Madeira - nebo Portského
  • 2 lžíce koňaku
  • 2 lžíce francouzské hořčice
  • 2 špetky pepře
  • 1 a 0,5 lžíce světlé instantní jíšky
  • 200 ml smetany

Postup přípravy

  1. Vařené uzené maso nakrájejte na tenké plátky a lehce je opečte na oleji a másle. Opečené maso dejte stranou.
  2. Na pánvi ponechte pouze 1 lžíci tuku, přisypte jemně nakrájenou šalotku a restujte 2 minuty.
  3. Zalijte vínem, koňakem a vařte, dokud se kapalina nesníží na 4 polévkové lžíce.
  4. Přidejte smetanu promíchanou s hořčicí a pepřem, instantní jíšku a vařte zvolna 10 až 15 minut.
  5. Plátky masa podávejte přelité omáčkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    46,22g
  • Sacharidy:

    137,30g
    • Cukry:

      15,00g
  • Tuky:

    291,60g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 238 kcal

29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

71

minut uklízení



Podobné recepty

Kuřecí prsa v marinádě

(9 hlasů)
1h a 25min
615 kJ

Vepřové špízy

(13 hlasů)
35min
318 kJ

Vepřová panenka s hruškami

(10 hlasů)
1h a 10min
512 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Uzené maso s omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat