Prostreno.cz

Kosmetika za pár korun? Vyzkoušejte přírodní pleťové masky

Šetříte po svátcích, a proto o návštěvě kosmetického salonu nemůže být ani řeč? Je tu ještě jedna možnost, jak jít kráse naproti. Tyhle domácí procedury s vámi udělají zázraky. A jsou za hubičku!

Unavený vzhled, ucpané póry, akné či mastná pokožka? Na každý problém existuje nějaké řešení. Stačí poohlédnout se v kuchyni, posbírat potřebné suroviny, a je po starostech. Čím snadno vylepšíte vizáž?

Očistná maska z droždí

Smíchejte droždí s vodou, aby vznikla konzistencí hustší kaše. Naneste ji na obličej, nechte dvacet minut působit a poté důkladně opláchněte. Tohle kouzlo funguje na ucpané póry a zatočí s akné.

Droždí se dá také přidat do vlažného odvaru z heřmánku. Lepší „stahovač“ pórů jen tak nenajdete…

Osvěžující maska z ovesných vloček

Potřebujete pleť trochu vyhladit a rozjasnit? Povolejte na pomoc dvě lžíce ovesných vloček a stejné množství teplého mléka. Směsí si pak potřete obličej, a jestli vám zůstane něco navíc, klidně ji aplikujte i na krk. Po dvaceti minutách působení smyjte vlažnou vodou.

Odmašťující maska

Vaječný bílek promíchejte se šťávou z jednoho citronu a ušlehejte do „krémovité“ podoby. Vetřete na tvář, krk i šíji. Po čtvrt hodině očistěte vatovým tamponem namočeným v minerální vodě. Po mastnotě nebude ani stopy!

Maska pro hedvábnou pleť

Budete potřebovat 2 lžíce pšeničné mouky, 1 lžičku medu a kapku vlažného mléka. Promícháním těchto surovin získáte kašičku, která uvolní odumřelé šupinky kůže, napne a vyhladí pokožku. Stačí ji nechat 15 minut dělat svou práci a poté jednoduše smýt.

Hydratační maska

Jak na to? 1 decilitr medu rozpusťte ve vodní lázni a přidejte šťávu z jednoho citronu. Neneste, na dvacet minut si udělejte pohodlí a poté odstraňte. Ten pocit vláčné pokožky je k nezaplacení!

Bramborová peelingová maska

Nastrouhejte syrovou bramboru, přidejte lžíci jemně umletých ovesných vloček a ještě vaječný bílek. Směs se zhruba po půl hodině dá z obličeje lehce sloupnout, zbývá už jen opláchnout a potěšit se výsledkem.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat