Prostreno.cz

Léčivé schopnosti piva, o kterých nemáte ani tušení

Jedno vychlazené vydá za celou lékárnu? Vypadá to tak. Četné výzkumy ukazují, že pivo snižuje riziko rakoviny, cukrovky, a dokonce posiluje kosti. Jenže to zdaleka není všechno. Benefity zlatavého moku vás pořádně překvapí!

Ač se to nezdá, teď možná všechny ženy pochopí svoje muže, kteří každý týden chodí „na jedno“. Oni možná vědí, proč do sebe pivo ládují horem a dolem!

Prevence mrtvice

Pivaři, kteří dodržují denní limit jednoho půllitru, si mohou zhluboka oddechnout. Mají totiž o polovinu menší riziko, že je postihne mozková příhoda. Uvádějí to vědci z americké Harvard Medical School. Podle jejich názoru požití chmelového nápoje dělá tepny pružnější a to umožňuje plynulé proudění krve.

Zlepšuje kvalitu pokožky

Pivo je vážný konkurent všemožných kosmetických výrobků. Obsažené vitaminy B1, B2, B6 a kyselina listová podporují metabolismus, tvorbu kožního pigmentu a celkovou regeneraci kůže.

Prospívá mozku

Paměť, prostorová orientace, soustředění, řeč. Na všechny tyhle funkce mozku má pivo pozitivní vliv. Respektive přírodní antioxidanty, ze kterých se (kromě jiného) skládá. A protože číhají v každé lahvi, ukázková koncentrace a spousta nových vědomostí vás nemohou minout.

Snižuje krevní tlak

Tenhle medikament si nejspíš spousta pacientů s vysokým krevním tlakem nechá líbit (i když v žádném případě nenahradí léky předepsané lékařem). Je vědecky dokázáno, že draslík v pivu snižuje krevní tlak. Samozřejmě pouze v případě, že se jedná o rozumnou pivní konzumaci. Nadměrné popíjení vede k poruchám srdečního rytmu.

Udržuje trávení v kondici

Z piva se raduje i zažívání, protože zlatavý mok mu usnadní jeho nelehkou práci. Hořké látky chmele v kombinaci s potřebnou dávkou oxidu uhličitého stimulují tvorbu slin a trávicích šťáv. Zároveň prokrvují sliznice. To útroby udržuje dobře naladěné!

Elixír života

Američtí vědci zkoumali výsledky několika studií, které byly zaměřeny na pití piva. Z výsledků se zjistilo, že zodpovědní konzumenti se dožívají vyššího věku - na rozdíl od abstinentů. Možná je to náhoda, ale na každém šprochu… Dejte si také jedno, čistě pro jistotu!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat