Prostreno.cz

Zelenina, která zahřeje po duši i po těle. Po jaké sáhnout?

Zatímco ovoce se spojuje s létem, k podzimu patří zelenina. Která vás momentálně zahřeje po duši i po těle? Tyhle druhy jsou spojovány s vášní, touhou a chtíčem!

Jako afrodiziakum se označuje prostředek k povzbuzení sexuálního vzrušení a libida. Termín pochází z řečtiny a je odvozený od jména bohyně lásky, krásy a plodnosti Afrodity. Tohle možná ví každý. Tušíte ale, jaké druhy zeleniny mají povzbudivou sílu?

Artyčok

Říká se, že pomalé ulamování listů jednoho po druhém, patří ke smyslným obřadům ve dvou. Zálivka z oleje, citronu, soli a pepře tomu všemu dodá ještě větší šmrnc. Co víc si přát, když hlavní sezóna artyčoků je právě teď na podzim?

Celer

Už staří Řekové a Římani věřili, že když si dají celer, budou moci déle a častěji. Co takhle uvařit partnerovi celerovou polévku na zahřátí?

Cibule

Na první pohled nic moc zelenina, na ten druhý recept na pevnou erekci a vášeň. A těch možností! Cibulačka, cibulový koláč, zapečená cibule…

Česnek

Posvátná, erotická, léčivá a posilující rostlina se používá jako afrodiziakum už věky věků. Akorát pozor na nevábný dech.

Fazole

Pokud se podíváme do historie, fazolovou polévku již v 17. století kněží zakazovali jeptiškám z důvodu nevhodného dráždění po jejím požití. Snad bude stejným způsobem působit i u vás.

Chřest

Tak trochu připomíná úzký penis. Ve starých spisech se o něm píše v souvislosti s milostnou vyčerpaností. Pokud tedy váš partner nemůže, podávejte mu chřest k večeři. Možná mu bude chutnat ten smažený, obalovaný v trojobalu. K tomu vsaďte na nějaký dip. (Porce by neměla být příliš velká. Smažené pokrmy před milováním - ve velké míře - nedělají dobrotu!)

Lilek

Baklažán nebo lidově patližán či také patlažán je sám o sobě nevýrazná zelenina, nicméně v kombinaci s česnekem, cibulí, paprikou a různým kořením se mění na ideální jídlo před sexem. Bůhví proč. (Vyzkoušejte třeba italský zapečený lilek s parmazánem. Bude chutnat jemu i vám.)

Mrkev

Sušenky, koláč, polévka, dušená varianta… Obsažený vitamin A prý povzbuzuje smyslnost.

Pálivá paprika

Je na celém světě považována za afrodiziakum, a to zejména ta červená, která má pikantní chuť a je bohatá na alkaloid kapsaicin. I když její požití nemusí být nejpříjemnější, traduje se o ní, že stimuluje představivost a vyloženě nabádá k milování. Tak dobrou chuť!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat