Prostreno.cz

Bylinné čaje proti bolestem zad či kloubů

Bolest hlavy, kloubů, zad. Čím ji utišit, když nechcete sáhnout po klasických prodejných lécích, které jsou nabité chemií? Možností je požehnaně. Tyhle bylinky vám spolehlivě nahradí celou lékárnu!

Asi každého člověka občas něco bolí. Bolest se může dostavit náhle a stejně rychle zase odejít. Nebo dotyčného sužuje hodiny i dny! Buďte připraveni a vytaste přírodní zbraně. Tady je první pomoc!

Bolesti hlavy

Mátový čaj

Máta peprná se používá již staletí. Díky obsaženému mentolu je vhodná na zmírnění bolestí všeho druhu. Dvě čajové lžičky sušené bylinky spařte vroucí vodou a nechte deset minut louhovat. Po pár doušcích se vám jistě uleví. A kdyby ne, je tu ještě další varianta.

Léčivá čajová směs

Smíchejte 40 gramů majoránky, 30 gramů levandule, 20 gramů meduňky a 20 gramů heřmánku. Spařte tři polévkové lžíce směsi na ¾ litru vody. Pijte v průběhu dne, a pokud vám nápoj moc nezachutná, oslaďte ho trochou medu. Hned bude lahodnější!

Bolesti zad

Řebříčkový čaj

Čaj z řebříčku uleví bolavým zádům, ale dokáže zatočit i s revmatismem. Lék si připravíte tak, že jednu až dvě polévkové lžíce sušeného řebříčku spaříte horkou vodou a necháte deset minut louhovat. Doporučené denní dávkování? Maximálně tři šálky.

Rozmarýnová koupel

50 gramů rozmarýnu zalijte půl litrem vroucí vody a po pětiminutovém louhování nálev přeceďte do vany. Lázeň vám uvolní svalové napětí a zmírní bolesti páteře. A navíc vás příjemně zahřeje!

Bolesti kloubů

Čaj z bukvice lékařské

Že ji ještě neznáte? Tohle je uklidňující léčivka, která ve vašem těle opět nastolí pořádek a zatne tipec bolístkám. Dvě čajové lžičky sušené byliny nechte deset minut působit ve vroucí vodě, následně sceďte a léčivo je na světě. Pije vždy horké po malých dávkách, dokud se nebudete cítit lépe.

Čaj z čekanky obecné

Věděli jste, že čekanka má stejný analgetický účinek jako známá růžová pilulka proti bolesti? Zároveň likviduje střevní parazity. Postup už znáte. Dvě lžičky, horká voda, deset minut louhování. Na zdraví!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat