Prostreno.cz

Chutné a dietní snídaně? Inspirujete se

Snídaně je nejdůležitějším jídlem dne. Lámete si hlavu, co si po ránu dát, abyste začali den co nejlépe? Zde máte několik možností, jak posnídat zdravě, lahodně a ještě se „vejít“ do 200 kalorií!

Proč by se vlastně mělo snídat? Odborníci jsou zajedno. Získáte potřebnou energii na celé dopoledne, budete štíhlejší, a dokonce chytřejší. Vždyť výsledky testů prokázaly, že snídaně vede nejen ke snižování tělesného tuku, ale prospívá také paměti.

A co si hned zítra naložit na talíř?

Vařené vejce

Určitě nejste jediní, kdo si po vánočních svátcích hlídá příjem kalorií. Tady můžete být naprosto bez obav! Vajíčko a krajíc celozrnného chleba vám to spočítá – na pouhých 185 kalorií. Navíc vejce obsahuje cholin, který patří mezi vitaminy skupiny B. Je důležitý pro správnou funkci mozku.

Lívance

Tohle vážně není vtip. I něčím „slavnostnějším“ lze vstoupit do nového dne, aniž byste se báli váhových následků. Přihlédneme-li k faktu, že lívanec vám „přihraje“ 95 kalorií a v pěti gramech másla jich číhá zhruba 36, ve finále to vůbec tak zlé, jak to vypadá. Mlsat se tedy dá i zdravě!

Ovocný salát

Bez mléčných výrobků si to neumíte ani představit? Pak vsaďte na řecký jogurt s oblíbeným ovocem. V takové misce nalezete jen 101 kalorií, což je ukázková dietní mňamka. A navíc prospěšná trávení, což se také musí vyzdvihnout. Zejména pokud milujete jablka.

Müsli tyčinka vlastní výroby

Tak samozřejmě, že to chce přípravu ještě v předvečer. Ale na stranu druhou, budete mít jistotu, že víte, co jíte. Žádné extra přidané cukry ani jiné „pochybné“ látky. Postup? Smíchejte ovesné vločky, kokosovou moučku, sušené ovoce, slunečnicová semena a trochu ořechů. Dobře rozmíchejte a pečte přibližně 20 minut dozlatova. Kalorická hodnota? Neřešte…

Ovesná kaše

Ovesné vločky mají minimum kalorií. Z misky téhle dobroty zalité mlékem jich získáte něco kolem 184. Ale také šest gramů bílkovin a stejné množství vlákniny. Takovou snídani by vám odsouhlasil kdejaký dietolog i odborník na výživu!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat