Přírodní prostředky na hubnutí, co vám pomohou k vysněné váze

Dali jste si (jako většina) novoroční předsevzetí shodit nadbytečná kila? Pak by se vám mohlo hodit pár zlepšováků. Už jste slyšeli třeba o bylinkovém odtučňovacím čaji nebo zeštíhlující mořské lázni?

Tak samozřejmě, když jde o redukci váhy, pořád má hlavní slovo vyvážený jídelníček a pravidelný pohyb. Bez toho se zkrátka neobejdete! Ale protože při dietě je vítaná každá pomoc, jako vhodný doplněk se dá využít i tohle…

Odtučňovací jalovcový čaj

Co je třeba? 30 gramů plodů jalovce a 1/2 litru vody. Jalovec povařte dvě minuty a nechte chvíli odstát. Po scezení pijte třikrát denně, po dobu třech týdnů. Po několikadenní pauze lze proces opakovat.

Čekankový čaj na podporu hubnutí

Jednu vrchovatou lžičku čekanky spařte šálkem horké vody. Přefiltrujte a pijte vždy ráno, v ideálním případě na lačný žaludek.

Trnkový čaj proti nadváze

Budete potřebovat 20 gramů květů trnky, 30 gramů máty peprné, 5 gramů anýzu a 20 gramů rozmarýnu. Dvě lžičky směsi zalijte 1/4 litrem vody a přiveďte k varu. Nechte deset minut louhovat a sceďte. Doušek tohoto odvaru si dopřejte maximálně třikrát za den. Rozhodně dávkování dodržujte, protože trnkový květ má mírně projímavý účinek – jen na vysvětlenou!

Zeštíhlující koupel

Dva šálky mořských řas namočte na čtvrt hodiny, poté 30 minut povařte. Slijte vývar a ten si přilijte do lázně. Do vody nasypte také 250 gramů mořské soli. Skvěle to podpoří látkovou výměnu a jako bonus se vám ještě zpevní pokožka. Když už proměna, tak se vším všudy!

Nerušený odpočinek

Nezapomínejte na to, že i kvalitní spánek pomáhá odbourávat tuky. Zatímco spíte, tělo produkuje růstové hormony - a ty dokáží potrápit tukové zásoby! Osm hodin denně v peřinách je prostě základ, přes který by neměl jezdit vlak.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat