Prostreno.cz

Oteklé a těžké nohy jsou letní problém, kterému lze předejít

Letní otoky nohou trápí nejednu ženu a každý rok se s tímto problémem snažíme bojovat. Oteklé a těžké nohy, může způsobovat dlouhé sezení nebo stání, nadváha, těsné oblečení, dlouhé pobyty na slunci, vysoké podpatky a samozřejmě to může být i příznak zdravotního problému. Rozhodně to nepřehlížejte a věnujte svým nohám dostatečnou pozornost.

Máme pro vás několik tipů, které vám pomůžou zvládnout tyto parné dny. Uleví se nejen vašim nohám ale i vy se budete cítit mnohem lépe. A pohodlí je nedílnou součástí každé sebevědomé ženy.

Pitný režim

V létě dbejte na mírně zvýšený pitný režim, nejvhodnější tekutinou je samozřejmě voda. V létě to platí dvojnásob, vyhněte se nehydratujícím nápojům a dejte přednost čisté vodě s citronem, lístkem máty nebo okurkou.

Pravidelný pohyb

Pokud máte sedavé zaměstnání, tak byste měli alespoň jednou za hodinu se zvednout a dopřát si alespoň 5 minutovou procházku po kanceláři. Záminka se jistě najde. Pro prevenci nateklých nohou je pohyb to nejlepší co můžete udělat, takže si v létě užívejte pěkně procházky a zapomeňte na přeplněnou MHD.

Správná obuv

Pozor na výšku podpatků, každé z nás vyhovuje něco jiného. Nevhodné jsou extrémně vysoké podpatky a některým ženám nemusejí vyhovovat ani nízké podpatky. Myslete na svoje zdraví, je spousta krásných letních botiček bez podpatků. Vybírejte kvalitní vzdušnou obuv, případně se při příchodu do zaměstnání přezujte do něčeho pohodlnějšího. Pod stolem to stejně nikdo nevidí.

Masáže

Léto je jako stvořené pro masáže nohou a chodidel. Základní masáž zvládnete z pohodlí domova, ale jednou za čas si dopřejte péči profesionálů, kteří dají zabrat také vašemu lymfatickému systému. Tyto masáže pomáhají odplavovat z těla toxiny a přebytečnou vodu.

Hlídejte si váhu

Nadváha či obezita vašim unaveným nohám nijak nepřidá. Zamyslete se nad změnou životního stylu a snažte se své tělo o těch pár kil navíc odlehčit, uvidíte, jak se vám vaše nohy odvděčí.

Vzdušné oblečení

V létě se zaměřte hlavně na pohodlí, zapomeňte na upnuté džíny a vyměňte je za vzdušné plátěné kalhoty, sukně a šatičky. Vždyť letní oblečení je přece lichotivé pro ženskou postavu, a navíc se můžeme svůdně odhalovat.

Cvičte s nohama

Když už se vaše nožky líně povalují pod stolem, nic jim nebrání, aby se neposedně kroutily, propínaly, ohýbaly a tak dále. Procvičit své nožky můžete při sedavém zaměstnání, ale i při dlouhém stání. Do kanceláře si můžete vzít s sebou i malý overball, který se snadno schová pod stůl, a vaše nožky budou po něm ladně cupitat.

Alkohol a kouření

Další zlozvyk, který se podílí na našich těžkých, unavených nohou. Pokud možno, snažte se oběma vyhýbat.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat