Prostreno.cz

Ranní detoxikační čaje pro hebkou pleť

Všichni chceme mít krásnou a zdravě vypadající pleť, která nenese známky stresu. Jenže právě tohle je pro někoho pouhé zbožné přání. Pokud s tím už konečně chcete něco udělat, zkuste ranní detoxikační čaje s vůní zimy!

Nezdravá strava, přechody z tepla do zimy, stres. Pokud je právě kvůli těmto faktorům vaše pleť nudná, suchá a náchylná k vráskám, je na čase jednat. Zde jsou některé detoxikační čaje, které vám pomohou obnovit upadající krásu.

Skořicový detoxikační čaj

Skořice je skvělá volba, pokud jde o detoxikaci, protože je plná antioxidantů, které vám pomohou zhubnout, tedy snížit množství tuku ve vašem těle. Chcete-li si udělat tento nápoj, budete potřebovat zelený čaj, med, tyčinku skořice a citronovou šťávu. Zalijte zelený čaj, nechte vylouhovat a přidejte citronovou šťávu a med (dle chuti). Nakonec do hrnku položte skořicovou tyčinku a nápoj vypijte.

Zázvorový detoxikační čaj

Další detoxikační čaj, který si můžete připravit ihned ráno, je zázvorový. Opět budete potřebovat šálek zeleného čaje, med, citronovou šťávu a zázvor. (Citronová šťáva vyčistí váš systém, zatímco zázvor eliminuje jakýkoli zánět v těle. A co víc, zázvor vám pomůže udržet kůži bez akné a může dokonce snížit nadýmání a plynatost v břiše.) Stačí jen zalít zelený čaj, přidat plátky zázvoru, med a citronovou šťávu.

Čaj z jablečného octa

Jablečný ocet je další složkou, kterou můžete použít při přípravě svého ranního nápoje. Možná si myslíte, že přidání zmíněného octa konkrétně do ranního čaje je trochu divné, nicméně v jeho prospěch pro vaše zdraví hovoří mnoho. Detoxikuje a čistí organismus i pleť. Takže, co budete potřebovat? Čajovou lžičku jablečného octa, teplou vodu a 3 větvičky máty. Uvařte trochu vody a nalijte ji do šálku s mátou. Vlijte jablečný ocet a promíchejte.

Citronový čaj

V případě, že se chcete zbavit nečistot, pijte na lačný žaludek čaj citronový. Připravte si šálek horké vody a do ní přidejte šťávu z jednoho citronu a špetku kajenského pepře. Rozmíchejte a vypijte. Nevoní vám vidina kajenského pepře?

Berte to tak, že obecně tyto zmíněné ranní detoxikační čaje zbavují trávicí systém nečistot, ale zároveň podporují zdraví a krásu vaší pleti, což z nich činí dobrý doplněk každodenního rituálu. Dáte jim šanci?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat