Prostreno.cz

Domácí pleťové peelingy, které si zamilujete. Z kávy nebo kakaa

Kdy jindy, než zrovna v létě dbáme nejvíce na pěstěnou pleť. Pravidelný peeling odstraňuje šupinky staré. odumřelé kůže a tím dáváme pleti prostor pro tvorbu nové, krásné pokožky. Máme pro vás několik tipů, jak si můžete připravit peeling v pohodlí domova, a navíc ze surovin, které na vás čekají ve spíži.

Peeling funguje jako šetrné abrazivum na vaši pleť, přesto i peeling vybírejte podle typu pleti a hlavně to s ním nepřehánějte. Podle dermatologů byste si peelingové ošetření měli dopřát dvakrát, maximálně třikrát týdně. Rozhodně se nedoporučuje denní používání, mohli byste si narušit pokožku.

Na normální a mastnou kpleť můžete použít peelingy s hrubšími částečkami, pokud ale máte citlivou pleť, volte šetrnější varianty. Dalším základním pravidlem peelingu je, že nikdy byste neměli používat tělový peeling na obličej, protože tělové peelingy mají mnohem ostřejší a hrubší částečky než ty určené pro obličej. Po každém peelingu je potřeba pokožku ošetřit hydratačním krémem, abyste ji usnadnili regeneraci. A nyní už slíbené tipy, máme pro vás hned několik peelingů, které si připravíte doma sami.

Banánový peeling

Tento peeling je vhodný zvláště pro citlivou pleť, banán je velmi šetrný, a navíc obsahuje vitamin C a B6. Cukr odstraní z pokožky odumřelé buňky a přidaný olej pleť vyživí a zvláční.

Jeden banán rozmačkejte vidličkou a přidejte lžící oleje, vhodný je například kokosový olej, olej z meruňkových jader či bambucké máslo. Na závěr přidejte lžičku cukru a promíchejte. Hotovým peelingem ošetřete obličej, nechte několik minut působit a poté dobře opláchněte.

Peeling ze zeleného čaje

Antioxidanty ze zeleného čaje pokožku omladí, a navíc ji ochrání před podrážděním od slunečního záření.

Na tento peeling budete potřebovat jednu lžičku sypaného zeleného čaje a jednu lžičku zeleného čaje v prášku, poté přidejte lžíci hnědého cukru a 2 lžíce kokosového oleje. Dobře promíchejte, nechte pár minut odpočinout a poté běžně aplikujte na obličej.

Kávový peeling

Káva má povzbuzující účinky nejen při vnitřním užití, ale povzbudí i vaši unavenou pleť.

Děláte si ráno kávu, takzvaného „turka“, nezapomeňte využít i kávovou sedlinu. Kávovou sedlinu smíchejte s lžící kokosového oleje a lžící olivového oleje, promíchejte a hurá do koupelny.

Peeling z kakaa na vaření

Tento peeling nejen krásně voní, ale zanechá pokožku jemnou, vyživenou a hydratovanou.

Budete potřebovat dvě lžíce neslazeného kakaa na vaření, které smícháte s jednou lžící mandlového oleje a jednou lžící kokosového oleje. Na závěr přidejte čajovou lžičku cukru. Promíchejte a použijte na projasnění své pleti.

Peeling na celé tělo

Pokud si chcete dopřát peeling celého těla, není nic snadnějšího než použít obyčejný cukr nebo sůl. Cukrový peeling připravíte tak, že smícháte bílý nebo hnědý cukr s kokosovým olejem. Tento peeling je vhodný pro abrazi celého těla, jen opatrně na obličeji, tam nikdy moc netlačte, jen jemně masírujte.

Stejným způsobem si můžete připravit i peeling z mořské soli, jen pozor, ten je mnohem silnější než cukrový, takže na obličeji buďte velmi opatrní, pokud máte citlivější pleť, raději se obličeji zcela vyhněte.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat