Prostreno.cz

Léčba závislosti na alkoholu. Sáhněte po hroznech nebo lékořici

Ačkoli alkohol je jednou z nejčastějších příčin mnoha smrtelných onemocnění, jako je například jaterní cirhóza, nadále patří k oblíbeným nápojům mnoha lidí. Zatímco těžká závislost na alkoholu potřebuje specializovanou léčbu, existuje mnoho populárních opravných prostředků. Už jste slyšeli třeba o hroznech?

Závislost na alkoholu není radno brát na lehkou váhu. Ve většině případů si tento stav žádá odbornou pomoc, nicméně některé domácí prostředky se při léčbě ukázaly jako užitečné. Které to jsou?

Hrozny

Hrozny jsou jednou z nejoblíbenějších a nejúčinnějších domácích položek pro kontrolu závislosti na alkoholu. Kdykoli budete mít pocit, že potřebujete skleničku, vypijte hroznovou šťávu. Hrozny obsahují nejčistší formu alkoholového činidla a patří ke skvělým náhražkám obsahujícím etanol.

Zelené a sladké „kuličky“ jsou také bohaté na draslík, který udržuje rovnováhu v krevním oběhu a stimuluje ledviny. Hrozny zároveň mají úžasnou čisticí sílu při odstraňování toxinů z jater a údajně snižují šance na vznik rakoviny.

Hořká dýně (tykev)

Co dalšího se alkoholikům doporučuje? Konzumace šťávy získané z listů hořké dýně – smíchané s podmáslím. Tento koktejl vypitý každé ráno léčí etanolovou závislost. Kromě toho má tykvová šťáva schopnost opravovat poškozené jaterní buňky.

Jablka

Jablka jsou starý, roky prověřený lék na na léčbu závislosti na alkoholu. Vyplavují toxiny způsobené konzumací toho či onoho, ale také snižují touhu po tvrdém alkoholu.

Celer

Celer je další vynikající domácí prostředek, díky kterému lze zůstat ve stavu střízlivosti. Respektive jeho šťáva. Musí se ovšem smíchat s vodou a denně pít – déle než měsíc. Jedině tak lze dosáhnout nejlepších výsledků.

Ženšen

Jak americký, tak asijský ženšen může snadno rozložit alkohol v těle a odstranit toxiny. Výzkumné studie také prokázaly, že právě ženšen snižuje absorpci alkoholu v žaludku.

Bodlák mléčný (ostropestřec mariánský)

Tato bylina zlepšuje jaterní funkce a zároveň léčí poškození jater. To vše díky aktivní složce nazvané silymarin, která napravuje škody způsobené alkoholem nebo drogovou závislostí.

Pampeliška

Jedná se o další populární domácí lék, který umožňuje snížit škodlivé účinky alkoholismu. Pampeliška rovněž zajišťuje normální výrobu žluči a stimuluje její tok. Obsahuje polysacharidový inzulin, který zvyšuje imunitu těla a tvorbu bílých krvinek.

Kořen lékořice

Kořen lékořice je silný antioxidant a protilátkový stimulátor, který zlepšuje celkové fungování dýchacích cest a jater. Používá se jako účinný domácí prostředek v boji proti závislosti na alkoholu. Touhu po něm ovšem zahání i ovocné šťávy a syrové mandle.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat