Prostreno.cz

Vyrobte si domácí kokosový peeling. Ušetříte a bude bez chemie

Dáváte přednost při péči o tělo přírodní kosmetice? Máme pro vás tip na bezkonkurenčně nejlepší peeling! Jeho zázračnou ingrediencí je kokosový olej. Vyrobte si jej jednoduše doma. Díky němu bude vaše pleť neskutečně jemná a hebká.

Pokud chcete mít zdravou a krásnou pokožku, která je krásná na pohled a jemná na dotek, musíte o ni pravidelně pečovat. Kromě každodenní péče byste si měli dopřát minimálně jednou týdně ošetření kůže peelingem. Aplikací této procedury odstraníte odumřelé části pokožky a zároveň jí dodáte potřebné látky a minerály. Minimálně jednou týdně ošetřete celé vaše tělo pomocí peelingové kúry, kterou si snadno můžete vyrobit doma.

Použijte kokosový olej!

Kokosový olej je známý pro své široké využití jak v kuchyni, tak i v péči o tělo. Můžete ho použít samotný a denně si jím mazat celé tělo, použít ho k masáži, nebo při léčbě popraskaných rukou či nohou. Kokosový olej je ale také výborným základem pro výrobu domácího peelingu. Jak na to?

Domácí kokosový peeling

Zaprvé zkontrolujte, jakou má váš olej konzistenci. Na výrobu budete potřebovat kokosový olej o pokojové teplotě. To proto, aby se vám s ním dobře pracovalo.

Dále si připravte namletou zrnkovou kávu, která krásně voní, a navíc je skvělým pomocníkem v boji proti celulitidě, a to díky obsahu kofeinu.

Za další brusnou složku se považuje třtinový cukr, jež má jemnější texturu než mletá káva. Ten se postará i o nejmenší zbytky kůže a doplní pokožce potřebné minerály.

Pro dokonalý finální efekt můžete přidat například i skořici, která zvyšuje prokrvující účinek peelingu. Do peelingu se však hodí i oblíbené éterické oleje či citrusová šťáva.

Postup výroby? Není nic snazšího!

Čtyři lžíce namleté kávy smíchejte se čtyřmi až pěti lžícemi třtinového cukru a zalijte asi čtyřmi lžícemi rozpuštěného kokosového oleje. Vše (hezky promíchané) uschovejte v uzavíratelné nádobě, kde peeling ztuhne.

Aplikovat na tělo ho můžete hned, stačí si vzít nádobu do sprchy, prsty nabrat potřebné množství a vmasírovat do vlhké pokožky. Po finálním opláchnutí bude vaše pokožka jako znovuzrozená.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat