Prostreno.cz

Zázvorový olej uleví od bolesti a posílí imunitu

Zázvor je známý všestranný pomocník. Jistě jste slyšeli o užitečných vlastnostech čerstvého zázvoru a z něj připraveného čaje, či zázvorového prášku, ale k dostání je také zázvorový olej. Ten je také velmi mocným a užitečným doplňkem vaší domácí lékárny. Poradíme vám, na co všechno ho můžete použít, věřte, že se vám doma neztratí.

Zázvorový esenciální olej je koncentrovaný olej extrahovaný z čerstvého nebo sušeného zázvoru. Získáván je pomocí metody parní destilace nebo extrakce rozpouštědlem, která vytáhne z kořene všechny aktivní složky. Zatímco ostatní formy zázvoru jsou dobré pro chuť a jako silná protizánětlivá složka potravy, zázvorový esenciální olej je nejlepším prostředkem k léčebnému využití díky vysoké koncentraci gingerolu a dalších organických sloučenin. A čím je užitečný?

Zabraňuje chronickým onemocněním

Díky známým antioxidačním účinkům bude zázvorový olej nejen pomáhat předcházet oxidativnímu stresu a chronickým chorobám, ale také celkově posiluje imunitní systém a zabraňuje infekcím v celém organismu.

Zlepšuje zdraví dýchacích cest

Zklidňující, stimulující a antibiotické účinky zázvorového esenciálního oleje jsou skvělé pro léčbu respiračního systému, zklidňují bolest v krku a odstraňuje přebytečný hlen v dýchacích cestách.

Napomáhá trávení

Zázvor je známý svými zklidňujícími účinky a je často využíván pro zklidnění žaludku a zmírnění nevolnosti. Již jen pár kapek tohoto esenciálního oleje může zlepšit vaše zažívání a eliminovat křeče a nadýmání.

Snižuje zánět

Zázvorový olej můžete použít i topicky, stačí ho smíchat s kvalitním nosným olejem rostlinného původu, nejlépe olivovým, mandlovým či kokosovým. Zázvorový esenciální olej zmírňuje otoky a sním spojené bolesti. Zmírňuje bolesti svalů i kloubů.

Zmírňuje menstruační křeče

Zázvorový olej je velmi oblíbený i u žen s bolestivou menstruací. Kvalitní zázvorový olej, lze také konzumovat, takže během bolestivé menstruace stačí zkonzumovat pár kapek tohoto oleje a za několik minut by mělo dojít k příjemné úlevě. Případně zázvorový olej můžete opět aplikovat topicky, smíchaný s nosným olejem, na bolavá bedra a podbřišek. Zázvor má skvělé zahřívací schopnosti.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat